boodschappen-bespaartips.jpg

februari 2016

7 tips om te besparen op jouw boodschappen

Je wilt dit jaar graag wat meer sparen? Dat is alvast een goed voornemen. Met deze zeven tips kun je alvast heel wat besparen op je wekelijkse boodschappen.

1. Voorzie een budget

Bepaal een wekelijks budget voor het eten en een maandelijks budget voor de onderhoudsproducten. Zo weet je perfect op voorhand waar je je aan moet houden.

2. Maak een overzicht van je uitgaven

Met een gedetailleerd overzicht van je uitgaven, weet je na enkele maanden perfect hoeveel welke boodschappen kosten. Zo kun je jouw huishoudbudget nog beter bijsturen.

3. Bereid je wekelijkse menu’s voor

Met een wekelijks menu bepaal je exact wat je nodig hebt. Heb je voor dat ene gerecht een halve paprika nodig, zorg dan dat je de andere helft ook in een ander gerecht gebruikt.

4. Maak een boodschappenlijst

Stel op voorhand, naargelang je menu’s en benodigdheden, een precieze boodschappenlijst op. Zo vermijd je impulsieve aankopen die soms heel duur uitvallen. En je wint er ook tijd in de winkel mee.

5. Koop seizoensgroenten

Seizoensgroenten kosten niet alleen minder, ze zijn ook lekkerder. Hou er dus rekening mee wanneer je jouw menu opstelt.

6. Hou promoties in het oog

Maar opgelet, enkel de promoties van de artikelen die je echt nodig hebt. Maar je kunt natuurlijk wel je menu’s aanpassen in functie van deze promoties.

7. Probeer een ander merk

Het kan nooit geen kwaad om eens een ander merk uit te proberen. Vaak zijn huismerken een pak goedkoper dan de bekende A-merken. Proef je het verschil?

Met onze tips lukt het je zeker en vast om enkele kostbare euro’s te sparen om op je NIBC spaarrekening te storten. Daar twijfelen wij niet aan…

Heb je een vraag voor ons? We bellen je graag op een ogenblik dat het je uitkomt.

Maak een afspraak